Анджелина Джоли помоли последователите си в социалните мрежи да следят и

...
Анджелина Джоли помоли последователите си в социалните мрежи да следят и
Коментари Харесай

Анджелина Джоли с шокиращо разкритие: Млади жени са извеждани от домовете си и повече не се връщат

Анджелина Джоли помоли почитателите си в обществените мрежи да следят и да се осведомят за зверствата, които се случват в Афганистан.

Преди няколко дни 46-годишната актриса показа персонално писмо, което е получила от млада дама от Афганистан. Част от написаното беше прикрито, с цел да се защищити идентичността на подателката. Според описанието на Джоли, момичето не може да се върне на учебно заведение поради разпоредбите, наложени от новия режим на талибаните.

Анджелина отбелязва, че дамите в Афганистан биват задържани поради присъединяване си в мирни митинги.  " Може би повече в никакъв случай няма да изляза на открито или да имам опцията да приказвам, защото съм момиче ", се споделя в писмото. В друга част момичето написа, че дамите нямат никакви права, нямат право на глас и не могат да продължат пълноценния си живот. " Правата на дамите са отнети и те нямат право на нищо в тази страна ", добавя дамата.

Анонимната подателка дава за образец случай отпреди няколко седмици, когато талибаните са арестували две от дамите, които са посмели да изискат повече права и независимост за своя пол. Пишейки, че тази преживелица я е оставила шокирана и обезкуражена, дамата споделя, че е помислила това за края на свободата и щастливия живот.

" Моля ви, следете какво се случва в Афганистан, където млади дами са извеждани от домовете си измежду нощ и повече не се връщат. Поставят се нови рестрикции върху свободата на дамите и девойките “, написа Джоли в описанието на обявата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР